Submit Hint Search The Forums LinksStatsPollsHeadlinesRSS
14,000 hints and counting!


Click here to return to the 'Boot PowerPC Macs via USB 2.0 drives' hint
The following comments are owned by whoever posted them. This site is not responsible for what they say.
Boot PowerPC Macs via USB 2.0 drives
Authored by: Xris on Jan 15, '07 11:50:51AM

Hi! Great Hint, saved me some bucks too!

I read this hint a couple of months ago and could not get it to work on my eMac 1.42/512Mb. I first tried the boot menu, and got nowhere. I then went into OF and imediately saw I had no "ud" alias. I don't exactly recall what version of Tiger I was running at the time, 10.4.6 or 10.4.7 maybe.
Now, just this week, I tried it again... with success.
I still had to go into OF and type "boot ud:##,\\:tbxi", but no problems... well so I though.
First I tried a clone of my Tiger Install DVD, no luck. I got the grey Apple and then the "no entry" (circle with a diagonal line across.). The I tried a clone of a fresh install onto a local partition. No luck. A Panther install CD clone. Nope. An x-support bootable clone. Nope.
In fact, my first sucess was with an e-drive made with techtool(??) and then with a Tiger system that I had a backup from another system. I do not see the connection or why these particular partitions/drives worked.
Any ideas?
I tried looking at the "blessed" info from the successfull boot volumes but they didn't show up any differences fron the rest. I even tried to bless the volumes I wanted to get working, but got nowhere.
In my case, I definitely believe that updating to 10.4.8 (or maybe a security update) put the "ud" in my OF. Has anybody else had this happen?
Also, I have on occasion delved in to the OF for various reasons, and somewhere I read that you could write your own "alias" into OF that could be mapped to a startup key (ie: "u" for usb, like "c" for CD). I'll see if I can track it down again.



[ Reply to This | # ]
Boot PowerPC Macs via USB 2.0 drives
Authored by: ShdwFlame on Feb 20, '07 08:34:02PM

I have Mac OS X 10.4.8 but I still don't have "ud" in my OF. However, I have a lot of "usb"s listed. Does anyone else have this problem?



[ Reply to This | # ]