Submit Hint Search The Forums LinksStatsPollsHeadlinesRSS
14,000 hints and counting!


Click here to return to the 'Fix a video playback issue with QuickTime 7.0.4' hint
The following comments are owned by whoever posted them. This site is not responsible for what they say.
Fix a video playback issue with QuickTime 7.0.4
Authored by: lukeandrews on Jan 20, '06 09:28:35AM

Disabling this would seem to suggest that you might lose some quality along the way. Is there any evidence one way or the other?



[ Reply to This | # ]
Fix a video playback issue with QuickTime 7.0.4
Authored by: Spaztik on Jan 20, '06 01:57:30PM

I couldn't really see any difference in Quality. You may want to check two videos side by side with one of the videos using high quality (Window>Show Movie Properties>*click video track*>Visual Settings: In the lower right corner there is a "High Quality" check mark)

Then I guess you could play both of those and see if you notice any quality difference. It might be just like iMovie where it does field blending instead of using just one field... but, I'm not sure.



[ Reply to This | # ]
playback issue with QuickTime 7.0.4
Authored by: Drake411 on May 20, '08 05:04:12PM
Wow thanks that is such an improvement.

I have an 800 MHz Power PC G3. My G3 has 640 MB of SDRAM and though the play back of web based stuff isn't flawless your tip has made it so much better that I can actually watch videos out in the garden. It works with lots of tabs open but I haven't tried a bunch of APPs. I am just running Safari and there is still the odd pop. I've been dealing with this for so long I'm glad I stumbled on this fix because I dread going back to reinstall the older 10.3 though here is the link for reinstalling quicktime 6 for others who cling to their beloved iBooks like me.
http://www.apple.com/support/downloads/quicktime652reinstallerforquicktime701.html


[ Reply to This | # ]