Submit Hint Search The Forums LinksStatsPollsHeadlinesRSS
14,000 hints and counting!


Click here to return to the 'A couple of possible solutions for iChat AV problems' hint
The following comments are owned by whoever posted them. This site is not responsible for what they say.
A couple of possible solutions for iChat AV problems
Authored by: nhl00 on Oct 09, '04 02:18:23PM

Never having heard of PithHelmet before, I doubt that I have it installed (though I'll check when I get home). I have a problem that my camcorder (Canon ZR50) shows up as a black screen in iChat.
The only work around that I've found is to start iChat, start iMovie, import a 1 second clip to iMovie. Quit iMovie, check iChat for good video connection. If I repeat the process I can usually get a video signal from the ZR50 in about 30 minutes. [A rare case of not "it just works"].
I'm curious how you tracked the problem back to PithHelmet? Maybe I can use some of your sleuth skillz to track my problem down.

thanks
Frank



[ Reply to This | # ]
A couple of possible solutions for iChat AV problems
Authored by: turbogeek on Apr 21, '05 02:17:33PM

The problem is a little worse than you are led to believe. It seems that iChat has no tolerences for network delays. If you are behind a router and a wifi router then odds are iChat won't work. If you are using 2-way satalite, you will also have problems. We also could not get audio to work on all but the best days.

Apple support recomended direct wire connects through as few pieces of equipment as possible. Note that I am running the latest 10.3.9 and it is still not working worth a hoot. Perhaps 10.4 will fix this.

Note that skype works every time!



[ Reply to This | # ]