Submit Hint Search The Forums LinksStatsPollsHeadlinesRSS
14,000 hints and counting!


Click here to return to the 'Working on Panther after Security Update!' hint
The following comments are owned by whoever posted them. This site is not responsible for what they say.
Working on Panther after Security Update!
Authored by: globedesign on Oct 09, '04 06:44:24AM

I recently had this issue after upgrading my iMac 233 [original Bondi running 512Mb Ram, 40Gig HD] from Jaguar to Panther, plus all the Security Updates. This was also however a HD upgrade [from the original 4Gig to 40Gig taken from my G4], so the Panther install was a fresh install. Having configured the printer via CUPs as mentioned above on Jaguar i thought i could just repeat the process on Panther! But at stage 7 i was stuck. CUPs would not allow me to login - even as root. I tried several other ways, even configuring the printers.conf file with Terminal.
Cut to the chase, here's how i worked it:
01- Follow Hoosier_1701 instructions above until step 7.
01a- I had to install gimp-print-4.2.7 [found here: http://prdownloads.sourceforge.net/gimp-print/gimp-print-4.2.7-0.ppc.dmg?download ] to get the driver for my printer but YOU MAY NOT NEED TO DO THIS
02- Open Printer Setup Utility
03a- Alt-Click Add [to allow access to the Advanced menu]
03b- Select Advanced at the bottom of the drop down
03c- Select your USB printer from the Device list, should be named and at the very bottom of the drop down [to get the URI only]
03d- Copy the Device URI which looks like - usb://Canon/i250?serial=xxxxxx [this will be your printer]
04a- Then reselect from the Device list USB Printer [as it says: USB Printer]
03b- enter an alternate name for your printer in Device Name, like i250pc
04c- then paste the URI into Device URI
04d- then select your Printer Model from the drop down menu! [mine was the gimp-print driver version, if your regular driver doesn't work try installing gimp-print as in step 01a]
05- then, if you haven't already set up the PC, follow Hoosier_1701 instructions for this
That should be it! Works fine for me now... Good Luck!

PS If this forum didn't exist where would we all be?



[ Reply to This | # ]