Submit Hint Search The Forums LinksStatsPollsHeadlinesRSS
14,000 hints and counting!


Click here to return to the 'X11 Forwarding from Jaguar no longer works right' hint
The following comments are owned by whoever posted them. This site is not responsible for what they say.
X11 Forwarding from Jaguar no longer works right
Authored by: ghf on Oct 30, '03 05:03:03AM

My X11 installation is 'somehow broken' too. But I did a clean install and then installed the final X11 just released. So following this hint won't work for me.

I find that the X11 forwarding that I used in Jaguar no longer works in Panther. When I begin a desktop session on my Mandrake Linux machine, forwarding the display to my Powerbook, the desktop boots up ok, but then no mouse-clicks register in the individual app windows. Bizarrely, this problem does not affect the Linux Panel (the "Start Button"/Dock equivalent). This leaves me in the tantalising situation where I can start up, say, Konqueror from the Panel using my mouse, and then find that I cannot access any of the controls within it. The mouse simply does not click through to the desktop.

Does anyone know how to fix it?



[ Reply to This | # ]
X11 Forwarding from Jaguar no longer works right
Authored by: muelli75 on Nov 21, '03 01:51:24PM

Hi! I have the same problem too. After configuring and and much problemsolving under http://forums.macosxhints.com/showthread.phps=&threadid=16892&perpage=20&pagenumber=1 my X11 doesnt work.

I set up my PB again with a clean install of panther, but the same effect occours.

Any hints?

BR, martin



[ Reply to This | # ]
X11 Forwarding from Jaguar no longer works right
Authored by: Ross Beveridge on Nov 26, '03 05:05:39PM

I have a similar experience. Through all versions of OS 10.2 ssh with X11 forwarding worked fine. I now consistently get:

Warning: No xauth data; using fake authentication data for X11 forwarding.

messages when making ssh -X connections to either Linux or Solaris machines. Notably, exactly the same machines to which such connections worked properly before installing panther with the install archive option. I have reinstalled the most recent verion of X11 from the apple site, and also edited ssh_config and sshd_config to include

ForwardX11 yes

I am running out of ideas. Anyone out there found the fix?



[ Reply to This | # ]
X11 Forwarding from Jaguar no longer works right
Authored by: Ross Beveridge on Dec 03, '03 04:20:22PM

For others having the above problem, I have found a weak work around that is simple. Under X11 preferences, under security, disable (uncheck) both 'Authenticate connections' and 'Allow connections from network clients'. This is not ideal, since it represents a less secure mode of operation, but it at least fixes the immediate problem and allows remote connections through 'ssh -X'.



[ Reply to This | # ]
X11 Forwarding from Jaguar no longer works right
Authored by: chriswf on Mar 11, '04 03:19:00PM

I'm having the same problem. I know it was a while ago, but did you find a solution?


Thanks,
chris



[ Reply to This | # ]