Submit Hint Search The Forums LinksStatsPollsHeadlinesRSS
14,000 hints and counting!


Click here to return to the 'Make the Alt key work in OpenOffice103 and X11Beta3' hint
The following comments are owned by whoever posted them. This site is not responsible for what they say.
Make the Alt key work in OpenOffice103 and X11Beta3
Authored by: chicorico81@hotm on Jul 10, '03 09:29:09AM

I was having the same problem myself...
After some tinkering i found out that going into X11 preferences and unchecking "Follow system keyboard layout" fixes things.



[ Reply to This | # ]
Make the Alt key work in OpenOffice103 and X11Beta3
Authored by: ben.forrest on Aug 10, '10 04:36:25PM

Hi - this could be the hint that saves my association with mac as an avid original windows keyboard & menus user!

alas no luck despite the magnitude of assistance here, nothing seems to work for me. console.log shows no errors (although I did have to upgrade to the latest X11 project as there was an error with reading xkb rules) now no errors visible.

have outlined all the steps taken, am i missing something stupid (probably!).

i really hope someone can help so i can resume my productivity!

thanks
Ben

1. run X11.app separately and run openoffice within that
2. tried restarting / rebooting
3. attempted to run using quartz (e.g. standard window mgr)
3. run x11.app separately or via "x" at terminal
4. updated my quartz version to latest 2.4.2 - which fixes the xkb error but still not alt+<key> for menus!?
5. "Follow system keyboard layout" is unchecked


OS X 10.5.8

cat .Xmodmap
clear Mod1
keycode 66 = Alt_L
keycode 69 = Alt_R
add Mod1 = Alt_L
add Mod1 = Alt_R

cat .xinitrc
xmodmap $HOME/.Xmodmap
exec quartz-wm



[ Reply to This | # ]