Submit Hint Search The Forums LinksStatsPollsHeadlinesRSS
14,000 hints and counting!


Click here to return to the 'A simple fix for a 'Send all traffic over VPN' issue' hint
The following comments are owned by whoever posted them. This site is not responsible for what they say.
A simple fix for a 'Send all traffic over VPN' issue
Authored by: ookluh on Jan 11, '11 05:18:37PM

Using 10.6.5 here and it seems like I'm getting nowhere with this. Of course I can open the Network Preferences and see my connections (including the VPN connection I set up) on the left side, but I'm not sure what is meant by opening Port Configurations. Can anyone help? I would greatly appreciate it.



[ Reply to This | # ]
A simple fix for a 'Send all traffic over VPN' issue
Authored by: chalmerj on Feb 03, '11 11:27:38AM

I ran into this too. Once you're in network configuration, at the bottom of the interface list pane there is a small button with a gear on it. Click the button to open a drop-down menu, and select 'Set Service Order...'. Then drag the VPN connection to the top of the list, above the other network interfaces. Click 'Okay' then 'Apply' and magically your web traffic will flow through the VPN as expected. This hint solved my woes instantly.



[ Reply to This | # ]
A simple fix for a 'Send all traffic over VPN' issue
Authored by: ookluh on Feb 04, '11 02:13:21AM

Thanks for responding, chalmeri! I eventually found it myself but forgot to post back here. I think that it's good to have your reply here to hopefully help out other similarly challenged individuals.

For the record, once I figured out that the little cog button was the key, I was able to fix the traffic priority and get VPN working right.



[ Reply to This | # ]