Submit Hint Search The Forums LinksStatsPollsHeadlinesRSS
14,000 hints and counting!

Repair an iWork '08/Font Book custom library problem Apps
I accidentally discovered that the combination of an iWork '08 application and an OpenType Postscript (Adobe?) font installed by Font Book in a custom library (i.e. not the System or User libraries) produces a corrupted display (as the the encoding was wrong) of such a font. If the same font is installed in a standard library (e.g. User), the issue does not occur.

The problem does not seem to effect other applications (e.g. TextEdit), or other font types (e.g. OpenType/TrueType supplied with iWork itself). Here's the fix:
  1. Using Font Book, install all the fonts from your custom library into the User library.
  2. Disable the custom library.
  3. Open Pages, and check that each font displays correctly. Quit Pages. (May not be required, but do it if just for reassurance.)
  4. Back in Font Book, remove all the fonts you added to User.
  5. Enable the custom library.
  6. In Finder, empty Trash, and a reboot isn't a bad idea.
Now the fonts work in iWork '08 from the Font Book custom library. Extensive testing has not been done -- in particular, I don't know what, if anything, might cause the "feature" to re-appear. However, one might surmise a re-installation, wiping preferences, or clearing caches might result in having to follow these same steps again. (I've reported this to Apple.)
    •    
  • Currently 2.25 / 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  (8 votes cast)
 
[5,569 views]  

Repair an iWork '08/Font Book custom library problem | 0 comments | Create New Account
Click here to return to the 'Repair an iWork '08/Font Book custom library problem' hint
The following comments are owned by whoever posted them. This site is not responsible for what they say.