Submit Hint Search The Forums LinksStatsPollsHeadlinesRSS
14,000 hints and counting!

10.5: A fix for Back to my Mac and Time Capsule disk sharing Storage Devices
I had problems getting disk sharing using Time Capsule and Back to my Mac to work. I was able to see the Time Capsule in my Finder's sidebar and everything worked fine when I was on my network. However, when trying the same over the internet via Back to my Mac, I was able to see the Time Capsule in the Finder sidebar, but any attempts to connect to it would simply time out.

After searching the net and coming up empty, what I realized was that I had IPv6 Mode on the Time Capsule (Airport Utility » Manual Setup » Advanced » IPv6 tab » IPv6 Mode setting) set to Link-local Only. After changing that to Node and letting IPv6 be configured automatically, things just started working...

I couldn't find this documented anywhere, and hence the hint.
    •    
  • Currently 1.63 / 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  (8 votes cast)
 
[11,809 views]  

10.5: A fix for Back to my Mac and Time Capsule disk sharing | 3 comments | Create New Account
Click here to return to the '10.5: A fix for Back to my Mac and Time Capsule disk sharing' hint
The following comments are owned by whoever posted them. This site is not responsible for what they say.
10.5: A fix for Back to my Mac and Time Capsule disk sharing
Authored by: harleyb on Apr 13, '09 01:16:37PM

This hint doesn't work for me. Still can't access a Back to my Mac-configured Time Capsule; times out through Finder, and now it's not even showing up in Airport Utility, whereas it would time out previously on the "Link-Local" setting.



[ Reply to This | # ]
10.5: A fix for Back to my Mac and Time Capsule disk sharing
Authored by: Anonymous on Apr 13, '09 03:23:07PM

I actually had to wait for a while after changing the settings and restarting TimeCapsule before I got it to show up in my finder sidebar... Did you try that ?



[ Reply to This | # ]
10.5: A fix for Back to my Mac and Time Capsule disk sharing
Authored by: alxalx on Apr 13, '09 04:51:09PM

It's NOT working for me either.



[ Reply to This | # ]