Submit Hint Search The Forums LinksStatsPollsHeadlinesRSS
14,000 hints and counting!

How to unzip SMB-mounted zip archives in 10.4.11 System 10.4
I noticed that in the upgrade to 10.4.11, something broke -- sudently, BOMArchiveHelper would no longer unzip a .zip archive on a mounted SMB share. So I copied the BOMArchiveHelper.app (ion /System/Library/CoreServices/) from a 10.4.10 installation over to the 10.4.11 installation. This fixed the problem.

[robg adds: I can't confirm this issue, so if you can, please comment. I never like recommending replacing system components, but in this case, it seems it may be a necessary evil to resolve what appears to be either a bug or an intentional behavior change. I would strongly recommend keeping a backup copy of the new version, however, just in case unforeseen problems develop. As with any hint such as this, be aware that you're changing system files, and anything bad that happens to your machine is your responsibility.]
    •    
  • Currently 2.62 / 5
  You rated: 4 / 5 (37 votes cast)
 
[8,826 views]  

How to unzip SMB-mounted zip archives in 10.4.11 | 2 comments | Create New Account
Click here to return to the 'How to unzip SMB-mounted zip archives in 10.4.11' hint
The following comments are owned by whoever posted them. This site is not responsible for what they say.
How to unzip SMB-mounted zip archives in 10.4.11
Authored by: audiophil on Dec 31, '07 03:10:55PM
I have not used the BOMArchiver for ages; http://wakaba.c3.cx/s/apps/unarchiver.html The Unarchiver has better format support. And integrates in much the same way (for decompression at least). It also will que up your decompression when you feed it a hundred files at the same time instead of trying to do them all at once. (which used to make the BOMAarchiver do naughty things like botch a unzip here and there).

[ Reply to This | # ]
How to unzip SMB-mounted zip archives in 10.4.11
Authored by: jestbiteme on Jan 01, '08 01:56:16AM

I thought I'd test this out, but unzipping over an SMB share wasn't an issue for me. Everything happened just as it does when unzipping locally.

Not that I have a 10.4.10 install to copy from, anyway :-/



[ Reply to This | # ]