Submit Hint Search The Forums LinksStatsPollsHeadlinesRSS
14,000 hints and counting!

A workaround for iChat AV audio connection issues Apps
Many of my friends, using Audio only, could not get connections to work in the new iChat AV, even though we all have broadband and fairly new G4 systems. We discovered that by setting the video bandwidth to 500K (from the default "none") that connections worked properly.
    •    
  • Currently 1.00 / 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  (1 vote cast)
 
[8,499 views]  

A workaround for iChat AV audio connection issues | 8 comments | Create New Account
Click here to return to the 'A workaround for iChat AV audio connection issues' hint
The following comments are owned by whoever posted them. This site is not responsible for what they say.
A workaround for iChat AV audio connection issues
Authored by: dfbills on Jun 25, '03 10:58:34AM

I'm finding that audio connections often drop off in volume or quality after approx. 10 minutes or so. I reconnect fixes the problem.



[ Reply to This | # ]
A workaround for iChat AV audio connection issues
Authored by: b3uk on Jun 25, '03 11:14:21AM

My audio drops out much quicker than this, but muting and un-muting the ichat seems to fix it (at least temporarily).

---
"Do it now. Today will be yesterday tomorrow"
- Talking Moose



[ Reply to This | # ]
Silly question
Authored by: Stereo on Jun 25, '03 12:10:42PM

The answer to this is certainly very obvious, but where can I change this setting? I didn't see it in the preferences or the menus, and the iChat help doesn't mention this.



[ Reply to This | # ]
Re: Silly question
Authored by: zach on Jun 25, '03 01:34:33PM

Just go to iChat->Preferences->Video and select the bandwidth setting from the bottom of the window.

Zach



[ Reply to This | # ]
Re: Silly question
Authored by: somynona on Jun 25, '03 05:38:22PM

I tried changing this setting but it was greyed out and wouldn't let me.



[ Reply to This | # ]
Re: Silly question
Authored by: nachobel on Jun 25, '03 09:41:31PM

that same thing happened to me!

i don't know how to fix it - do you?



[ Reply to This | # ]
Re: Silly question
Authored by: Joe Mac User on Jun 28, '03 06:57:49AM

I think if you have audio-only capabilities, the bandwidth-limiting setting is grayed out. That's what I'm seeing on my 500 MHz iBook.



[ Reply to This | # ]
A workaround for iChat AV audio connection issues
Authored by: galgot on Jun 25, '03 02:04:26PM

I found that clicking the mute button on and off improves audio quality.



[ Reply to This | # ]